Red en de Engel


 

In sommige delen van de wereld bestaat het fenomeen red-lining. Red-lining staat voor het systematisch ontzien van buurten bij het verkrijgen van leningen, services etc. Er wordt als het ware een rode lijn om het gebied heen getrokken. Of er in Amsterdam zo’n buurt is durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar als er een zo’n buurt is, dan is het het red-light district. Je betaalt teveel, kunt er geen leningen voor afsluiten en de service schijnt ook belabberd te zijn. Vooral heel liefdeloos enzo. Sta je rood en wil je met  natura betalen, dan moet je toch altijd nog cash bijleggen. Zonder cash leggen ze zich er immers niet bij neer. En dan heb ik het niet over Johnny Cash.

Daarnaast staan alle huizen netjes tegen de rooilijn aan, komen de klanten met het schaamrood op de wangen uit de peeskamertjes en zie je voornamelijk in de zomer veel roodverbrande engelsen.

Ik kom er niet graag, voel mij niet prettig in deze shoppingmall. Help, red mij? Of eigenlijk zou ik moeten zeggen, help en red de meisjes? Zet een red-actie op, schrijf stukjes.

En mochten we ooit de rode draad kwijt zijn, bedenk dan dat tampons door deze meisjes nauwelijks gebruikt worden.