Red Lining


 
 
 

Basic Information

Title: Red Lining

Sizes: 60cm by 50cm

Materials: Silk Gloss Paint, Cotton Canvas

Made: 01/05/2016

Availability: €150,- (excl. shipping costs)

 

Concept

Red Lining is a concept about creating awareness for red lined neighborhoods and that we should try to do something for the people in those neighborhoods.

 

Background Story

In the painting there are two squares (neighborhoods).

The neighborhoods are surrounded by a grey box (Society)

A few beams are going in and out the red-lined neighborhood. Those beams are the connections/ helping hands which should be strengthened to get these neighborhoods and their inhabitants out of their isolation.

 

Blogtext: Red en de Engel

In sommige delen van de wereld bestaat het fenomeen red-lining. Red-lining staat voor het systematisch ontzien van buurten bij het verkrijgen van leningen, services etc. Er wordt als het ware een rode lijn om het gebied heen getrokken. Of er in Amsterdam zo’n buurt is durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar als er een zo’n buurt is, dan is het het red-light district. Je betaalt teveel, kunt er geen leningen voor afsluiten en de service schijnt ook belabberd te zijn. Vooral heel liefdeloos enzo. Sta je rood en wil je met  natura betalen, dan moet je toch altijd nog cash bijleggen. Zonder cash leggen ze zich er immers niet bij neer. En dan heb ik het niet over Johnny Cash.

Daarnaast staan alle huizen netjes tegen de rooilijn aan, komen de klanten met het schaamrood op de wangen uit de peeskamertjes en zie je voornamelijk in de zomer veel roodverbrande engelsen.

Ik kom er niet graag, voel mij niet prettig in deze shoppingmall. Help, red mij? Of eigenlijk zou ik moeten zeggen, help en red de meisjes? Zet een red-actie op, schrijf stukjes.

En mochten we ooit de rode draad kwijt zijn, bedenk dan dat tampons door deze meisjes nauwelijks gebruikt worden.


Webshop